Workshops

Het workshopaanbod is gericht op leerlingen van de basisschool of  middelbare school. Het is in overleg altijd mogelijk om het niveau van de workshop aan te passen aan een andere doelgroep. Mail voor een passend aanbod naar info@sannekamphorst.nl

Schrijven als een schrijver

Acteurs, vloggers, filmsterren allemaal doen ze voor de camera alsof ze avonturen beleven. Dat is natuurlijk niet echt zo, dat is gewoon toneelspelen. Maar een schrijver neemt je mee naar een hele andere wereld, waar je de dingen zelf kunt verzinnen zodat ze levens echt lijken. 

Door middel van kijk, voel en luister opdrachtjes onderzoeken we de kracht van verbeelding. Kun jij de jungle omschrijven alsof je er bij was? Kun je bedenken welke geluiden je daar hoort? Hoe het daar ruikt? Schrijf het op zoals het voelt, precies zoals een schrijver dat doet!

Deze workshop is goed te combineren met de presentatie Een Schrijver voor de Klas

Doelgroep: basisschool/middelbare school leerlingen.

Duur: 1,5 uur

Kosten: 150 euro. exclusief btw

Fantasie en verhalen

Monsters, elfjes, trollen, spoken; kinderen hebben vaak een enorm rijke fantasie. Deze workshop is er op gericht om kinderen te helpen hun fantasie te kanaliseren en vorm te geven tot een verhaal. We vragen ons samen of waarom de draak eigenlijk die pot met goud bewaard, of waarom de prins zo nodig de prinses moet kussen. Door middel van enkele korte opdrachtjes leren kinderen over de twee belangrijkste elementen van een fantasie verhaal: motief en structuur.

We sluiten de workshop af met een creatieve toneel, vertel of knutsel opdracht.

Doelgroep: basisschool

  • groep 5 en 6 (zonder begrip uitleg)
  • groep 7 en 8 (met begrip uitleg)

Duur: 2 uur

Kosten: 200 euro, exclusief btw

Vertellen voor de klas

Je staat voor het schoolbord en de hele klas kijkt naar je. Jij kijkt naar je spiekbriefje, waar ging je presentatie ook al weer over?

Veel jonge mensen vinden het spannend als ze moeten presenteren. Door middel van theaterspel en zelfvertrouwen opdrachtjes oefenen we met het comfortabel voelen bij het staan voor een groep. Daarna onderzoeken we hoe een verhaal kan helpen bij het ontspannen vertellen van een tekst. Veel handiger dan een spiekbriefje!  

Doelgroep: middelbare schoollieren

Duur: 2 uur

Kosten: 200 euro, exclusief btw

Wil jij een van de bovenstaande workshops boeken? Mail dan naar info@sannekamphorst.nl